Csapó Mónikának hívnak. A koronavírus a legtöbbünk életében gyökeres változást hozott, esetemben a munkában, mert feladtam az egyik bevételi forrásomat, azt, amelyiknél nem volt lehetőség home office-ra. Ugyanis jeges rémülettel gondoltam arra, hogy a munkahelyre ingázás során megfertőződöm és továbbadom a veszélyes kórt idős édesanyámnak. Az online munkalehetőségek után kutatva találtam rá a virtuális asszisztens vállalkozás lehetőségére… Tökéletes! – gondoltam, és lelkesen belevágtam, mert biztos voltam abban, hogy bőséges szakmai tapasztalatom van hozzá, és mert alapjáraton szeretek segíteni, ezért szívemet-lelkemet bele tudom tenni. A legfontosabb, hogy az ügyfelem, maximálisan elégedett legyen a munkámmal.

Munkahelyek, munkakörök

Óriási tapasztalatom van különböző szervezettípusoknál felmerülő ügyek intézésében, adminisztrációjában. Dolgoztam könyvkiadónál, biztosítótársaságnál, televíziónál, tudományos intézménynél, ügyvédi irodában, több alapítványnál és egyesületnél. Ezeknél a szervezeteknél voltam pénzügyi előadó, terjesztési ügyintéző, kárügyintéző, titkárnő, főtanácsos és szervezőtitkár. Néhány évvel ezelőtt felépítettem és működtettem egy Shoprenteres webáruházat is.

Szakmai tapasztalat

Jelenleg is részt veszek magyar és külföldi helyszínű konferenciák és kongresszusok szervezésében. Kilenc éve gyakorlom civil szervezeteknek kiírt pályázatok teljes körű lebonyolítását. Ismerem a civil szervezetek jogszabályi környezetét és bírósági változásbejegyzési folyamatát. Rendszeresen szervezek vezetőségi üléseket offline és online, ez utóbbit Skype-on és Zoom-on. Online szavazásokat is bonyolítok Zoom-on. Vezetőségi ülések jegyzőkönyveit vezetem. Két évtizede szerkesztek honlapokat, az utóbbi években Facebook oldalak kezelése is a mindennapi munkám részévé vált. WordPress-szel és Canvával imádok dolgozni! Levélírás, árajánlatkérés, megrendelések, e-mailek és online bank kezelése, számlázás, könyvelési anyag összeállítása a napi rutinomhoz tartozik.

Jellemzésem, erősségem

Örülök, ha a munkában szerepet kap a kreativitás. Ugyanakkor jó a monotóniatűrésem is. Lelkiismeretes, megbízható, határozott és rugalmas vagyok, lehet rám számítani. Még soha nem okozott problémát a határidők betartása! Empátiás készségem átlagon felüli. Precizitás, pontosság és alaposság is jellemez. A nehézségekhez többnyire humorral és pozitív szemlélettel állok. Érdeklődöm az új technológiák iránt, s jó érzékkel alkalmazom azokat.

Pszichológiai vezetői-alkalmassági vizsgálatom eredménye

Mentális képességek

Az általános intelligenciát, illetve a konvergens gondolkodást mérő feladatokat, amelyekből kiderül, hogy a személy a különböző feladathelyzetekben miként találja meg az egyetlen helyes megoldást, átlag feletti szinten oldotta meg…

A divergens gondolkodást vizsgáló kreativitás feladatokat igen magas szinten teljesítette, ami kifejezte a megoldás során és különösen a verbális feladatok esetén a gyorsaságot, ötletességet, a leleményességet és a találékonyságot.

Lényeglátási képessége igen jó.

Konfliktuskezelői készség, szociális intelligencia

Konfliktusszituációkban, vagyis, amikor két ember törekvései összeegyeztethetetlennek tűnnek, a viselkedése egyértelműen a kompromisszum keresésére utal. A célja általában valamilyen kivitelezhető és kölcsönösen elfogadható megoldás megtalálása, amely magában rejti azt a törekvést, hogy együtt dolgozva a másik személlyel valami olyan megoldást találjon, amely teljesen megfelel mindkettőjük szándékainak.

Szociális intelligenciája, ami elsősorban a társas helyzetekben való gyors eligazodást, mások viselkedésének reális megítélését és a humorérzéket foglalja magában, magas.

Munkájában lelkiismeretes és felelősségteljes.

Szakképzettség

 • képesített könyvelőként érettségiztem
 • művelődésszervezői diplomám van
 • felvételvezetői, gyártásvezetői szaktanfolyamot végeztem
 • számítástechnikai szoftver-üzemeltetői és
 • oktatásszervezői képesítésem
 • közigazgatási szakvizsgám és
 • középfokú angol nyelvvizsgám van

Az utóbbi években civil szervezetek munkatársainak szervezett továbbképzéseken vettem részt:

 • szervezeti külső kommunikáció és PR/marketing
 • pályázatírás alapképzés
 • civil projektmenedzsment

Számítógép-felhasználói készségek és kompetenciák

 • számítástechnikai szoftverüzemeltetői OKJ-s szakképesítés
 • Word, Excel, Power Point, Publisher
 • Typo3, Netrix, WordPress honlapszerkesztő programok
 • képszerkesztő programok (ACDSee Photo Editor, Snapseed, Picasa, Canva, Deep Art Effects)
 • tízujjas vakgépírás

Hobbik

Egohobbik (önmagamért)

 • fotómánia (a Google Térképen megosztott fotóimat több mint 2 millióan látták)
 • kerékpározás, nordic walking
 • színház, kiállítás, kávéház

Szociohobbik (nem csak önmagamért)

 • Szívügyem az állatvédelem, önkéntesként örökbe fogadható kutyákat sétáltatok, örökbefogadó-napokon tevékenykedem.
 • Korábban műemlékvédelem területén végeztem önkéntes munkát a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága részére.

Hogyan lettem virtuális asszisztens?

Ha érdekel, hogyan lettem online vállalkozás és civil szervezeti támogató, olvasd el az AVA oldalán megjelent írásomat!

Vágjunk bele!

Írj e-mailt, vagy töltsd ki a konzultációs űrlapot! Hamarosan válaszolok!